Hoe haal je als werkgever het meeste uit je hoogbegaafde werknemers?

Vorige week was ik op een interessant symposium over de werkbeleving van hoogbegaafden. Daar is nu eindelijk serieus onderzoek naar gedaan, en daaruit blijkt dat er een wereld te winnen is. Hoogbegaafden presteren nu gemiddeld, maar zouden veel meer kunnen – dat was de algemene conclusie. Ook was opvallend dat hoogbegaafden in loondienst zich nogal vervelen – en onderbelast zijn. Zie voor meer informatie www.ihbv.nl

Naast serieuze wetenschappelijke verhalen was er ook een fraai betoog van Kim Bisschop, die vertelde hoe het haar WEL lukte om als hoogbegaafde gelukkig te zijn op haar werk. Haar handleiding wil ik graag delen, want ik denk dat het voor veel hoogbegaafden geldt.

Advies voor mijn werkgever:
Geef me werk waarvoor ik niet ben opgeleid
liefst klussen die een snelle en complexe analyse vergen
Laat met veel verschillende taken tegelijk doen
Ik ben op mijn best tijdens het inwerken
Geef me veel verantwoordelijkheid

Advies voor de werkgever om verveling bij mij te voorkomen:
geef me regelmatig nieuw werk
laat me niet op de rest wachten
geef me vrijstelling van vergaderingen en computercursussen
verwacht geen meesterschap, want dat vraagt om herhaling

Advies aan mijn leidinggevende om mij het best te laten presteren:
let op (over)gevoeligheid
bijsturen bij dreigend doorschieten
ander personeel inzetten voor het afmaken
veel verantwoordelijkheid geven voor complexe taken
communicatie op gelijkwaardige basis
niet vergeten te complimenteren

Tips voor mijzelf:
niet te bescheiden zijn
hoogbegaafdheid niet benoemen, tenzij nodig
vrienden worden met afmakers
deskundige coach hebben
slaap lekker!
dan kan je:
jezelf overtreffen!

Gepubliceerd door

Angela

Angelawerkt .... is Angela Riddering. Werkzaam bij de overheid en laat die beter werken.

Geef een reactie