‘Zomaar wat doen’ kan juist heel effectief zijn

“Ons laboratorium is zo opgezet dat we veel waarnemingen doen. We trekken en duwen overal een beetje, zonder vooropgezet idee wat we moeten ontdekken.”

Aldus Hans Clevers, prijswinnend wetenschapper en KNAW-president in de Intermediair van deze week. Mooi om uit zo’n onverwachte hoek bijval te krijgen voor de ‘Kieken wa ’t word’ (Kijken wat het wordt) strategie. Terwijl je juist van de wetenschap verwacht dat ze heel planmatig te werk gaan, is dit echt een andere insteek. Een beetje aanklooien en goed kijken wat er gebeurt.

Toevallig kwam ik nog een grote voorstander van dat aanrommelen tegen van de week: Martijn Aslander, een van de mensen achter lifehacking en zelfverklaard ‘prutser’. Goed kunnen prutsen is echter ook aanvaarden dat het geweldig mis kan gaan – zoals hij op deze blog uitlegt http://martijnaslander.tumblr.com/

En nu even verder wat rommelen….

Gepubliceerd door

Angela

Angelawerkt .... is Angela Riddering. Werkzaam bij de overheid en laat die beter werken.

Een gedachte over “‘Zomaar wat doen’ kan juist heel effectief zijn”

Geef een reactie