Het nieuwe werken in de praktijk

Onderstaand stuk heb ik voor een andere blog geschreven over het nieuwe werken en mijn ervaringen ermee.

Voor mij is de essentie van het nieuwe werken dat je flexibel omgaat met je werk en dat je kennis met elkaar kan delen en verrijken.

Het nieuwe werken begon voor mij gek genoeg niet op mijn werk, maar in mijn vrije rijd. Ik ben bestuurslid van Mensa, de vereniging voor hoogbegaafden (www.mensa.nl), alwaar ik de PR en communicatie en nog een paar dingen doe. Nu zijn er best wat hoogbegaafden die smullen van alles wat met ICT te maken heeft, maar ook een paar ondernemers die er handig mee weten te werken. Van hun kreeg ik de eerste lessen in hoe je meer digitaal, en vooral effectiever kan werken. Inmiddels heb ik de PR van de vereniging volledig digitaal ingeregeld, voornamelijk met het gebruiken van social media. Ook in het bestuurswerk zelf werken we met wiki’s, skypen we regelmatig en is de communicatie grotendeels digitaal. En zo had ik al de eerste stappen gezet, toen het concept van flexibel werken hier zijn intrede deed.

Wat flexibiliteit betreft: ik hou geen uren bij, registreer niet mijn vakantiedagen. Ik ben er als het nodig is en zorg ervoor dat de klus geklaard wordt. Mijn vorige werkplek was een flex-plek en ik heb daar effectiever gewerkt dan nu: tussen je mensen zitten als leidinggevende is veel handiger dan in je eentje in een leeg kantoor. Verder werk ik nu al tijdje paper-less: vrijwel alles wat ik heb is digitaal, en de gemeentelijke laptop is daarbij essentieel. Met die laptop werk ik op de verschillende locaties van de gemeente, onderweg, thuis, overal eigenlijk. Werk en privé lopen wat dit betreft heel erg door elkaar heen, en ik vind dat wel prima zo. Mijn partner af toe wat minder, die stapt wel eens op de rem :-).

Met het afscheid nemen van mijn papieren archief ben ik mijn literatuur wat gaan verzamelen, ik had hele stapels artikelen in de kast liggen en die wilde ik opruimen. De makkelijkste manier om ze digitaal te ordenen vond ik een blog, en dat is inmiddels een veelgelezen blog geworden (www.angelawerkt.wordpress.com). Verslagen van congressen, bijeenkomsten, stukken die ik schrijf of lees, alles wat met mijn werk te maken heeft vindt er een plekje. Mooie bijeenkomstigheid van mijn blog is dat vanzelf duidelijk is geworden waar ik de meeste belangstelling voor heb: alle tags staan in een meta-cloud op de blog, die het meeste voorkomen zijn het grootst (overheid en burger, leidinggeven en innovatie). Met die blog is mijn avontuur wat kennisdelen betreft begonnen. Inmiddels ben ik ook op twitter actief. Daar promoot ik uiteraard mijn blog, en volg mensen die op het gebied van politiek, techniek, open-gov, de gemeente, overheid en dat soort onderwerpen twitteren. en een paar leuke mensen tussendoor zoals Sara Kroos. Via twitter blijf ik goed op de hoogte, meestal heb ik de actualiteit via Twitter eerder binnen dan dat je het op het journaal hoort. Mijn eigen tweets zijn weer aan mijn LinkedIn profile gekoppeld. Via LinkedIn ben ik bij verschillende groepen aangesloten en naast dat ik zie wie nou wat aan het doen is vind ik het niveau van de discussies op LinkedIn behoorlijk hoog. Actief deelnemen aan discussies levert ook wat op: ik heb langs die weg inmiddels IRL (In Real Life) kennis gemaakt met een aantal mensen op mijn vakgebied.

Kost het tijd, dit alles? Jazeker. Levert het iets op? Heel veel! Niet alleen ervaar ik dit als een effeciënte manier van werken, het actief deelnemen aan kennisuitwisseling heeft mij veel bijgebracht. Is het simpel? Nee, dit heeft mij een paar jaar aan schakelen gekost. En hoewel het steeds beter gaat, blijven er problemen. Zo is het digitaal archief van de gemeente om van te huilen, en het lijkt maar niet beter te worden. Jammer, want zo missen we een hoop van elkaar. Dus hoewel de apparaten zoals laptops en smartphones nuttig en noodzakelijk zijn, zonder digitale ruggengraat is het soms wel ploeteren. Naar mijn mening zou dit DE uitdaging van 2011 moeten worden wat het nieuwe werken betreft: het bouwen aan de ontsluiting van alle kennis die wij digitaal her en der verspreid hebben in de organisatie. Ik schat in dat ik dan weer 10% efficiënter kan werken. En met mij vele anderen!

Gepubliceerd door

Angela

Angelawerkt .... is Angela Riddering. Werkzaam bij de overheid en laat die beter werken.

Geef een reactie