Dromen als nuttig tijdverdrijf

Bestuurskundigen zijn apart volk. Ze ogen vaak een beetje grijs, hebben een voorliefde voor donkere pakken en ook de vrouwelijke bestuurskundigen zien er alles behalve avontuurlijk uit. En toch, wat kan men zich vergissen in uiterlijkheden. De Vereniging van Bestuurskunde organiseert al jaren sprankelende congressen met een zeer divers programma, ik ben elk jaar aangenaam verrast. En zelfs hun lijfblad (met oersaaie vormgeving, dat weer wel) heeft thema nummers die zelfs voor een niet-bestuurskundige als ik boeiend, leesbaar en ook weer, sprankelend zijn. Zo ook het themanummer ‘Dromen van democratie en bestuur’, met bijdragen van zulk verschillend pluimage als Dominee Eppe Gremdaat en José Manuel Barroso.

In deze bundel een droom van Jurgen van der Heijden en André Meiresonne (die ik al eerder op een bestuurskundige congres sprak). Hun droom is een wereld waarin het vanzelfsprekend is om verantwoordelijkheden te delen in plaats van te verdelen. Hoe anders dat uitpakt, is hier te lezen.

Jurgen van der Heijden  heeft ook een boek geschreven over samenwerking: ‘Combineer wat je hebt’

Gepubliceerd door

Angela

Angelawerkt .... is Angela Riddering. Werkzaam bij de overheid en laat die beter werken.

Een gedachte over “Dromen als nuttig tijdverdrijf”

 1. Yeah! Laat ons de goeie kant op dromen.
  In dit kader (verantwoordelijkheid delen – maar heel soms wel degelijk ook verdelen!) bekijk ik met een schuin oog het Brandweermodel:
  Lokaal actief
  Commandostructuur wanneer nodig
  Vrijwilligers waar mogelijk
  Preventiegericht bij voorkeur
  Evaluaties na elke inzet
  Regionaal samenwerken en leren, inkopen, etc.

  Dit nav artikel over Veiligheidsregio Haaglanden.

Geef een reactie