Motivatie? Hoe?

Management lectuur  zit vol theorieën over motivatie, en hoe je als manager je medewerkers kunt motiveren. Eigenlijk kan je dat als manager helemaal niet. Mensen motiveren zichzelf. Je kunt wel een omgeving creëren, die het maximaal mogelijk maakt om die motivatie aan te boren. Bijgaand filmpje op YouTube zet wat dingen op een rij. Mensen hebben autonomie nodig, de ruimte om zelf te bepalen wat ze gaan doen. Verder willen ze graag een uitdaging, en ze willen graag iets echt goed kunnen doen. En: het moet zin hebben, ook de organisatie waarvoor ze werken moet zin hebben, een bijdrage leveren aan de maatschappij.

Het filmpje is maar 10 minuten en in het Engels maar de cartoons erbij zeggen het eigenlijk allemaal! Kijk hier

Gepubliceerd door

Angela

Angelawerkt .... is Angela Riddering. Werkzaam bij de overheid en laat die beter werken.

Geef een reactie