Herstel van vertrouwen

Vertrouwen is hot, blijkt maar weer. Ik heb nu een NRC-special over vertrouwen gezien, de voorjaarseditie van Slow Management ging erover en de laatste Filosofie Magazine had het ook als onderwerp. We weten dus allemaal blijkbaar dat het belangrijk en nodig is. Veel artikelen gaan over het opbouwen van vertrouwen. Maar wat doe je als er sprake van wantrouwen is? Hoe herstel je dat? Henk Hogeweg geeft in dit artikel uit Slow Management aan, dat je het vooral bij jezelf moet zoeken. Of zoals ik laatst twitterde: ‘Vertrouwen is iets dat je aan iemand geeft, niet iets dat je kan afdwingen’ . Lees het hele artikel hier: vertrouwen_slow

Gepubliceerd door

Angela

Angelawerkt .... is Angela Riddering. Werkzaam bij de overheid en laat die beter werken.

2 gedachten over “Herstel van vertrouwen”

  1. Ik dacht het dus niet hè! Wantrouwen is een teken van de sterkste zijn. De enige die je kan vertrouwen is jezelf, en dat is juist de kracht die je hebt als mens. Wantrouwen is niet vanuit jezelf, maar door anderen gecreëerd in het leven, en geen eigen keuze dus geen zwakheid. Iets dat geen eigen keuze is maar jou als persoon is aangedaan.

    1. En ohja, ik vertrouw pas iemand als ik hem of haar in mijn leven toelaat, en daar bemn ik zeer selectief in. Wie goed is voor mij, krijgt liefde terug en anders wegwezen.

Geef een reactie