Het nut van vergaderen

Veel van mijn dagen zijn gevuld met vergaderingen. Als dat beter kan, heb ik dus veel gewonnen. In de VNG Magazine van deze week stonden twee artikelen over beter vergaderen, en daar heb ik best wat van opgestoken. Wat ik in beide artikelen echter mis, is de aandacht voor de menselijke kant van vergaderingen. Vergaderingen zijn ook de plekken waar verbonden worden gevormd, waar je elkaars nieren proeft, waar je ziet wie leidt en wie volgt, waar er gelachen kan worden, gevochten en soms ook gehuild, kortom, waar je een team vormt. Ook dat is vergaderen. En dat kost helaas meer tijd dan de schrijvers van beide artikelen beseffen. Desondanks nuttig, dus hier een linkje naar het artikel: vng_vergadering

Gepubliceerd door

Angela

Angelawerkt .... is Angela Riddering. Werkzaam bij de overheid en laat die beter werken.

Geef een reactie