Het kan echt met minder…

volgens het wetenschappelijk bureau van het CDA bij monde van Raymond Gradus in een interview in Re-Public begin maart 2010. Volgens zijn analyse heeft de overheid veel taken naar zich toe getrokken de afgelopen jaren. Voorbeelden als huiswerkbegeleiding, zwembad exploitatie, zorgvoorzieningen waarbij er geen rekening wordt gehouden met inkomen, en meer gedurfde onderwerpen komen in het artikel voorbij. Interessant is ook dat hij de link met vertrouwen legt: veel bureaucratie en regelgeving is het gevolg van een diepgewortelde wantrouwen van de overheid naar burgers en bedrijven toe. Zie meer hierover onder de blog artikelen met het onderwerp ‘vertrouwen’. Wordt dat dan toch het thema voor de bezuinigingen vanaf 2012?

Hier het interview : cda zet het mes

Gepubliceerd door

Angela

Angelawerkt .... is Angela Riddering. Werkzaam bij de overheid en laat die beter werken.

Geef een reactie